Jouw voordelen

Ruime basisdekkingen aan een zeer aantrekkelijk en voordelig tarief

Snelle schaderegeling en uitbetaling met een vaste vrijstelling van slechts 150 euro
Service en advies van onze Assurapp experten

Je kan op beide oren slapen

Ongelukjes in huis zijn zeer snel gebeurd.

Het slecht uitdoven van een sigaret met een verbrand tapijt tot gevolg, een ruit die sneuvelt tijdens het voetballen of een boom die op jouw garage valt; het zijn maar een paar voorbeelden van schades die onze Assurapp experten dagelijks binnenkrijgen.

Met de Assurapp brandverzekering kan je op beide oren slapen. Wij zorgen voor gemoedsrust op vlak van jouw huurdersaansprakelijkheid, zo kan je erop vertrouwen dat de verhuurder zijn woning in de oorspronkelijke staat terugkrijgt. Naast de huurdersaansprakelijkheid is ook jouw eigen inboedel zoals meubels en decoratie veilig.

Tot slot dekken wij ook de schade aan derden. Als bewoner ben je namelijk verantwoordelijk voor de schade die je aanricht bij andere mensen. De Assurapp brandverzekering komt zowel tussen bij jouw eigen schade alsook bij de schade die je buur bijvoorbeeld heeft geleden door jouw schuld.

Alles op een rijtje

Naast de wettelijke/contractuele verplichting zorgt de brandverzekering ook voor de nodige gemoedsrust. Zo is niet alleen jouw huurwoning maar ook jouw eigen inboedel verzekerd en dit met een vaste vrijstelling van 150 euro.

Met de Assurapp brandverzekering beschik je over een optimale dekking tegen:

 • Brandschade
 • Waterschade
 • Glasbraak
 • Stormschade
 • Schade door hagel, sneeuw- of ijsdruk
 • Rechtstreekse blikseminslag op de verzekerde goederen
 • Ontploffing en implosie
 • Rook- en roetschade door de slechte werking van een verwarmingstoestel
 • Schroeischade aan de inboedel
 • Botsing door een voertuig
 • Schade door diefstal of poging tot diefstal
 • Vandalisme (vb. graffiti)
 • Elektrische schade
 • Schade door lekkende stookolie
 • Enz…

Een handig overzicht vind je in het IPID informatiedocument.
Een beschrijving van alle dekkingen kan je in onze algemene voorwaarden vinden.

Overtuigd?

Ben je net zoals wij overtuigd dat de Assurapp brandverzekering écht iets voor jou is? Neem contact met ons op en wij brengen alles voor jou in orde zodat je met een gerust gevoel jouw nieuwe woning kan betrekken.

Contacteer ons

Is de brandverzekering verplicht?

In Vlaanderen en Wallonië ben je als huurder wettelijk verplicht om een brandverzekering te nemen bij het huren van een appartement of woning. In het Brusselse Gewest is deze brandverzekering niet wettelijk verplicht, maar in het huurcontract zal staan dat deze wel verplicht is. Men spreekt dan van een contractuele verplichting. Weet dat de brandverzekering zowel je goederen als je aansprakelijkheid veiligstelt. Dat speelt in je voordeel. Zeker omdat je de verantwoordelijkheid hebt om die huurwoning later in zijn oorspronkelijke staat terug te bezorgen.

Packs en uitbreidingen

In België gebeuren er gemiddeld 141 inbraken per dag. Het is dan ook normaal dat je je eigen spullen wil beschermen.
Wij begrijpen maar al te goed dat we de emotionele waarde van bijvoorbeeld jouw grootmoeders ring niet kunnen vervangen. Toch willen wij je graag helpen met het financiële aspect. Met de optie diefstal hoef je je daarover geen zorgen te maken.

Tip: Denk ook eens na over het pack diefstal+! Dit is een extra uitbreiding op de optie diefstal. Dit pack zorgt er in de meeste gevallen voor dat de vergoedingen worden verdubbeld bij diefstal. Met dit pack ben je ook verzekerd wanneer je overvallen wordt in je auto of wanneer er een diefstal op het kot van jouw zoon of dochter plaatsvond.

Een kleine onoplettendheid komt vaker voor dan gedacht. Deze kleine dingen kunnen heel wat schade bij jezelf, buren, gasten, … veroorzaken. Om je tegen deze te verzekeren, is er de familiale verzekering van Assurapp.

Meer info over onze familiale verzekering

Stel je voor, een onzichtbare waterleiding is gaan lekken en er is schade aan jouw meubels die in je huurwoning staan. De eigenaar van de woning zal natuurlijk proberen om hiervan onderuit te komen. Het is dan ook belangrijk dat je jouw rechten kan verdedigen. Met het extra pack rechtsbijstand betalen wij onder andere jouw juridische stappen tegen de verhuurder voor schade aan jouw inboedel veroorzaakt door tekortkomingen of gebreken aan de huurwoning.

Wil je geen omnium nemen voor jouw wagen, maar wil je toch dat extra tikkeltje bescherming? Dan is de optie voertuig+ iets voor jou. 
Met deze extra zekerheid zorg je ervoor dat de schade aan jouw voertuig vergoed wordt in werkelijke waarde ten gevolge van een gevaar dat is verzekerd in jouw brandpolis. 
Let wel op, de schade is enkel gedekt wanneer het voertuig op jouw oprit of in de garage staat.